HTML

Online Ingatlan Tanácsadás

"Virtuális jogász" azt jelenti, hogy a hozzá forduló ügyfelek igényei profi szakjogász-ügyvéd elé kerülnek, aki megvizsgálja az adott ügyet és megoldást javasol. Amennyiben online megoldható a probléma, akkor megoldja úgy, hogy az ügyfélnek ki sem kell mozdulni az otthonából. Ezzel időt, pénzt spórol meg, hiszen nem kell felkeresni az ügyvédi irodát, hanem a saját szobájából kényelmesen intézheti azokat a jogi ügyeket, amelyek nem igényelnek offline szolgáltatást. A virtuális jogász konkrét esetekre konkrét választ tud adni a jogi problémák egy részében. Ez a konkrét válasz pedig az esetek többségében megoldást jelent az ügyfél számára, ráadásul jelentős költség megtakarítást eredményez, hiszen pl. időt, útiköltséget, parkolójegyet stb. spórolhat meg, valamint otthonról, akár este, vagy hétvégén is elintézheti a jogi problémájának online megoldást lehetővé tevő jelentős részét.

Friss topikok

  • LaciK: Tisztelt Ügyvédnő! Azzal kapcsolatban szeretnék érdeklődni, hogy a családunkban lévő Balaton mel... (2015.09.22. 18:51) Ingatlanjogi tanácsadás!

Eladná ingatlanát, de nem tudja hogyan kezdjen hozzá?

2010.03.25. 22:52 :: pamerdr

Eladná ingatlanát, de nem tudja hogyan kezdjen hozzá?

 

 

 

Keressük meg együtt a választ!

 

Elmesélek egy történetet!

 

Egy ügyfelem megunta a környezetet, ahol élt és elhatározta  szebb környékre költözik.

Először körülnézett a városban, hogy merre is lenne jó élni. Végül talált egy szép lakóparkot, ahol el tudta képzelni az életét.

De hogyan tovább?

Persze, először az ingatlan irodákra gondolt, akik boldogan ajánlják szolgáltatásaikat.

El is ment a belváros szívében működő nagy közvetítő irodába, ahol készségesen fogadták. Elébe raktak egy 4 oldalas szerződést, sűrű sorokkal teleírva.

A kedves ügyintéző megnyugtatta, nem lesz semmi gond, olyan áron fogják eladni az ingatlant, hogy a közvetítői jutalékuk összegét is fedezze az eladási ár.

Magyarán, megkapja majd azt az összeget az eladás után, amelyet szeretne és amelyből majd tud vásárolni egy szép lakást a kiszemelt lakóparkban.

Ügyfelem arra gondolt, hogy ez egy komoly iroda, itt nem lehet semmi gond, az ajánlat is kedvező, éppen erre gondolt, ezért nagyjából átfutotta a szerződés szövegét, majd aláírta.

Ezt követően felmérték, lefotózták az eladó ingatlanát és megígérték, hogy hamarosan hozzák az érdeklődőket.

Így is történt!

Jött az első érdeklődő, majd több is követte, de vételi ajánlat nem érkezett.

Ekkor telefonon megkeresték a közvetítő irodából, hogy csökkenteni kell a vételárat, mert azt soknak tartják a vevők.

Mit volt mit tenni, ügyfelem beleegyezett, hiszen akkor már nagyon szerette volna, ha sikerül az értékesítés.

De az idő csak telt eredménytelenül, ezért ügyfelem elkezdte ajánlani az ingatlanát az ismerősök, kollégák körében.

Az egyik kolléga rokona éppen lakást keresett, ezért megnézte az ügyfelem ingatlanát és megtetszett neki. Meg is egyeztek a vételárban, persze az elképzelésénél alacsonyabb árat kellett szabni ahhoz, hogy ténylegesen el lehessen adni az ingatlant.

Nyélbe is ütötték az üzletet és az ügyfelem ajánlására a vevő felkért az adásvételi szerződés elkészítésére.

Amikor az irodámban megjelentek aláírásra, akkor mesélte el az eladó, hogy milyen nehéz helyzetbe került.

Az történt ugyanis, hogy bejelentette a közvetítő irodának, saját maga adta el az ingatlant, ezért felmondja a közöttük létrejött szerződést.

Ekkor derült ki, hogy az nem olyan egyszerű, mint gondolta!

Szembesítették a ténnyel, hogy az általa aláírt megbízási szerződés egyik pontja tartalmazza, ha saját maga adja el az ingatlant, akkor is fizetni kell, csak abban az esetben a kialkudott vételár  4 %-a helyett, 2 %-ot.

Ügyfelem nem akart hinni a fülének! Azt hitte rosszul hall!

Hiszen ez rengeteg pénz egy 13.000.000.-Ft-ot érő ingatlan esetében.

Kérésére áttanulmányoztam a megbízási szerződést és el kellett mondanom az ügyfélnek, hogy sajnos, valóban ki kell fizetni az összeget.

Aláírásával  ugyanis azt vállalta, amennyiben nem a közvetítő iroda adja el az ingatlant,  tehát saját maga értékesíti, abban az esetben a közvetítői díj mérsékelt összegét, azaz a kialkudott vételár 2 %-át köteles kifizetni.

Amennyiben nem fizeti ki, abban az esetben Bírósági úton fogja az iroda érvényesíteni igényét.

Tájékoztattam az ügyfelet, hogy elveszíti a pert, ha nem fizet, mivel aláírta a szerződést, amelyben világosan meg volt fogalmazva, milyen következménnyel jár, ha nem az iroda adja el a lakást. Aláírásával pedig elfogadta a feltételeket! Az már az Ő problémája, sajnos, hogy nem olvasta végig a szerződést.

Azt pedig csak zárójelben jegyzem meg, hogy az iroda dolgozója nem hívta fel a figyelmét a szerződés azon pontjára, amely a saját értékesítés esetén fennálló fizetési kötelezettségről rendelkezik.

Önnel is történt ilyen, vagy hasonló eset?

Írja meg hozzászólásában, hogy olvasóim okuljanak mások történeteiből és ezzel megvédjék magukat a hasonló helyzetektől!

Következő cikkemben még egy tanulságos esetet írok le, amely ennél a történetnél is megdöbbentőbb!

Várom vissza!

Dr. Pámer Zsuzsanna ügyvéd

 cégeladás, cégalapítás, ingatlan ügyek

WEB:  http://www.cegeladas-aprohirdetes.com

            http://www. cegalapitas-szeged.com

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Szólj hozzá!

Címkék: ingatlan lakás eladó ingatlan eladás eladó ingatlanok

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlan-eladas.blog.hu/api/trackback/id/tr491869184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.