HTML

Online Ingatlan Tanácsadás

"Virtuális jogász" azt jelenti, hogy a hozzá forduló ügyfelek igényei profi szakjogász-ügyvéd elé kerülnek, aki megvizsgálja az adott ügyet és megoldást javasol. Amennyiben online megoldható a probléma, akkor megoldja úgy, hogy az ügyfélnek ki sem kell mozdulni az otthonából. Ezzel időt, pénzt spórol meg, hiszen nem kell felkeresni az ügyvédi irodát, hanem a saját szobájából kényelmesen intézheti azokat a jogi ügyeket, amelyek nem igényelnek offline szolgáltatást. A virtuális jogász konkrét esetekre konkrét választ tud adni a jogi problémák egy részében. Ez a konkrét válasz pedig az esetek többségében megoldást jelent az ügyfél számára, ráadásul jelentős költség megtakarítást eredményez, hiszen pl. időt, útiköltséget, parkolójegyet stb. spórolhat meg, valamint otthonról, akár este, vagy hétvégén is elintézheti a jogi problémájának online megoldást lehetővé tevő jelentős részét.

Friss topikok

  • LaciK: Tisztelt Ügyvédnő! Azzal kapcsolatban szeretnék érdeklődni, hogy a családunkban lévő Balaton mel... (2015.09.22. 18:51) Ingatlanjogi tanácsadás!

Eladná ingatlanát? Egy tanulságos történet!

2010.04.06. 16:20 :: pamerdr

Eladná ingatlanát?

Egy tanulságos történet!

 


 Érdemes

 minden lehetséges

információt beszerezni!

 

 

 

ESETTANULMÁNY

 

Alig akartam elhinni a történetet, amikor ügyfelem felkeresett és elmesélte!

Az történt ugyanis, hogy munkát keresett, de a lakóhelyén minden próbálkozása eredménytelen maradt. Ekkor arra gondolt, nem kell földhöz ragadtnak lenni, mivel egyedülálló, ezért a tágabb környezetében is elkezdett keresgélni.  Az eredményt végül a főváros hozta meg, ott talált magának megfelelő munkát.

Igen ám, de mi legyen a vidéki lakásával?

Kiadni nem szeretné, mert tönkreteszik. Sőt még arról is hallott, hogy több százezer forintos rezsi hátralékkal lépett le az albérlő. Ez a megoldás tehát kizárt!

Ekkor gondolt egy nagyot!

Eladja vidéki lakását és megpróbál egy kisebb fővárosi lakást vásárolni. Ez a megoldás látszott a legésszerűbbnek.

A gond csak az volt, hogy szorította az idő, hiszen az új munkahelyén már várták az ügyfelemet.

Ezért felkeresett egy nagy forgalmat bonyolító ingatlan irodát és felkérte őket, hogy sürgősen adják el a lakását.

Aláírta a többoldalas megbízási szerződést és a lakás felmérését követően várta az eredményt.

Ez a történet még a gazdasági válság előtt játszódott, tehát volt kereslet a szép ingatlanok iránt.

Azonban nem egyszerű feladat egy nagyobb értékű lakást eladni! Ügyfelem ezt belátva felköltözött a fővárosba egy albérletbe.

Sajnos, az iroda nem talált megfelelő vevőt, vagy csak jelentős árcsökkenéssel tudta volna eladni az ingatlant, amelyből a fővárosban nem lehetett volna másik lakást vásárolni.

Ügyfelem már a fővárosban dolgozott, albérletben élt, amikor a vidéki városban élő rokona megkereste, hogy megvásárolná a lakását.

Ezt követően ügyfelem felmondta a megbízási szerződést az ingatlan irodával. Arra gondolt, mivel saját maga talált vevőt, nem fizet a közvetítő irodának.

Ekkor keresett meg engem és a tanácsomat kérte ebben az ügyben.

Ügyfelem ugyanis emlékezett rá, hogy a közvetítő irodával kötött szerződésben rögzítve volt, amennyiben a szerződés megszűnését követő fél éven belül eladja az ingatlant, abban az esetben is van fizetési kötelezettsége, mégpedig a kialkudott vételár 2%-át kell a közvetítő irodának kifizetni.

A szerződés megszűnésétől számítva pedig még nem telt el a fél év.

Rossz hírem volt számára!

Ugyanis a szerződés aláírásával vállalta azt is, amennyiben fél éven belül  saját maga értékesíti az ingatlant, kifizeti a közvetítői díjat.

Ügyfelem csapdába került!

A kialkudott vételárból már nem tudta volna kifizetni a közvetítő iroda jutalékát, hiszen így is alacsonyabb áron kellett eladni a lakását. A teljes vételárra szüksége volt, hogy a fővárosban másik ingatlant tudjon vásárolni.

Végül megoldottuk a problémát!

Szerencsénk volt, hogy ügyfelem gondosan átolvasta az ingatlan irodával kötött szerződést és észlelte, hogy az ingatlan értékesítése esetén a szerződés megszűnését követően is van fizetési kötelezettsége.

Ha ezt időben nem veszi észre és nem beszéljük meg, akkor több százezer forintot tudott volna tőle, akár peres úton is, bevételezni a közvetítő iroda.

Remélem, segíthettem ezzel a tanulságos történettel, hogy Önnel  ilyen eset ne fordulhasson elő!

Ha hasonló története van, hozzászólásában írja meg, hogy mások is tanuljanak belőle!

Következő cikkemben arról fogok írni,  hogy hogyan érdemes ingatlant eladni.

Várom vissza!

Dr. Pámer Zsuzsanna ügyvéd

 

Ingatlan ügyek

Cégeladás:

http://www.cegeladas-aprohirdetes.com

Cégalapítás:

http://www.cegalapitas-szeged.com

 

     

 

            Oszd
meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

 


Szólj hozzá!

Címkék: ingatlan ingatlan eladás lakások családi házak eladó ingatlanok

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlan-eladas.blog.hu/api/trackback/id/tr481899222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása